Тамактан ууланган кездеги алгачкы жардам

Тамактан ууланган кездеги алгачкы жардам
26-Дек. 2018, Шаршемби, 09:42

Тамактан ууланган кезде алгачкы жардамды кандай көрсөтүү керек? Бул көпчүлүктү кызыктырган суроо болгондуктан, ушул боюнча маалымат берүүнү чечтик.

Бактерия менен булганган тамактан уулануу

Айрым өтө күчтүү уу бөлүп чыгаруучу микроб менен тамак-ашты колдонуу ууланууга алып келет. Мисалга, консерваланган азыктады өтө кылдаттык менен тандап жеш керектигин адиcтер эскертет. Анткени, алардын арасында билинбеген бактериялык таякчалар болот экен. Ал жада калса ботулизми оорусуна алып келмекчи. Консерваланган идиштин капкагы көөп калса, аны такыр жегенге болбойт.

Уулангандан кийинки жасалчу үч кадам

1.Адамды кустуруу керек

2.Антибиотик дарыларды колдонуу

Ашказанды кантип тазаласа блот?

Ууланган соң ашказанды шекер жана туз кошулган суу менен чайкоо керек. Мисалга, бир литр сууга 8 чай кашык шекер менен 1 чай кашык туз кошуп аралаштырып колдонсоңуз болот.

Эскерте кетсек, уулануудан кийин, убакыт өткөн соң тамак-аштын жеңил түрүнөн баштоо керек. Мисалы, сухарики жана ак нан.

Эскертүү: Сайтыбыздагы маалыматтарды колдоноордо, биздин сайтка ссылка көрсөтүүнү унутпаңыздар!